Assam CTC Special
Detailní popis produktu
Černý čaj zpracovaný metodou CTC. Zkratka pochází z anglického Crush - Tear - Curl a popisuje proces výroby, kdy čaj je podrcen, natrhán a srolován do malých kuliček. Výsledkem je čaj s plnou, hutnou chutí, který je jednoznačně nejpopulárnějším čajem v Indii. Tradičně se popíjí jako tzv. chai - silný čaj s mlékem, často s přídavkem zázvoru, kardamonu, hřebíčku čí zázvoru. Výborně se hodí na přípravu čaje Dátá Masala. Chutná však velmi dobře i samostatně, navíc se dá snadno připravit také v překapávači na kávu.
Oblast: Assám, Indie
Příprava: 7g čaje přelijeme 500ml vroucí vody a necháme louhovat 3-5 minut.
Nálev: hutný, aromatický
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.
Pouze registrovaní uživatelé mohou vkládat hodnocení. Prosím přihlaste se nebo se registrujte.
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.
Pouze registrovaní uživatelé mohou vkládat příspěvky. Prosím přihlaste se nebo se registrujte.