Dátá Masala Chai
Detailní popis produktu
Aromatická směs koření obsahující kardamom, hřebíček, zázvor, skořici a bílý pepř se používá na přípravu indického bílého čaje, někdy zvaného Yogi nebo jednoduše Masala.
Ať nápoji budete říkat jakkoliv, vždy se jedná o povzbudivý, prohřívající, kořeněný čaj, který napomáhá soustředění, odstraňuje únavu a slabost a podporuje trávení.
V Indii je Masala velmi populární a místní věří, že jeden šálek denně slouží jako prevence proti mnoha nemocem a napomáhá udržet pevné zdraví. Masale se připisují (mimo jiné) tyto účinky: afrodisiakum, zmírňuje záněty, podporuje imunitu, napomáhá trávení, obsahuje antioxidanty, má protirakovinné účinky a povzbuzuje organismus.
Příprava: Každý milovník Masaly si dříve či později "vyladí" přípravu a použitou směs tak, aby mu přesně vyhovovala. Nám se osvědčila tato příprava:
Do jednoho litru vody přidáme 13g koření Dáta Masala, přivedeme k varu a necháme vařit alespoň 15-20 minut. Poté Přidáme 13-15 gramů černého čaje (doporučujeme čaj CTC) a necháme vařit dalších 5 minut. Do směsi přilijeme 0,7l mléka, nejlépe plnotučného, necháme vypěnit a máme hotovo. Masala se pije silně oslazená cukrem či medem.
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.
Pouze registrovaní uživatelé mohou vkládat hodnocení. Prosím přihlaste se nebo se registrujte.
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.
Pouze registrovaní uživatelé mohou vkládat příspěvky. Prosím přihlaste se nebo se registrujte.