Lu Xue Ya
Detailní popis produktu
Relativně nový druh zeleného čaje, který se produkuje až od roku 2003, pochází z organické plantáže v provincii Kuang-si.
Smaragdové lístky, svinuté podélně do dlouhých jehliček, se svěžím aroma dávají nálev plné, hutné, vyvážené chuti s lehce pečenými tóny a sladkým aftertastem.
Oblast: Liu Zhou
Sběr: Duben 2024
Příprava: 7g čaje přelijeme 500 ml vody o teplotě 75-80 °C a louhujeme 1-2 minuty. U dalších nálevů dobu louhování prodlužujeme o 1-2 minuty. Vhodný na přípravu v Gaiwanu nebo za studena
Nálev: Svěží, květinový
V horkých letních dnech je tento čaj mimořádně vhodný na přípravu za studena, kdy lístky stačí zalít studenou vodou a nechat nejméně 7 minut (raději déle) louhovat. Tímto způsobem získáme velmi osvěžující "ledový čaj" pro horké dny.
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.
Pouze registrovaní uživatelé mohou vkládat hodnocení. Prosím přihlaste se nebo se registrujte.
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.
Pouze registrovaní uživatelé mohou vkládat příspěvky. Prosím přihlaste se nebo se registrujte.