Matcha Rindo 100 g
Detailní popis produktu
Extra třída japonského práškového čaje na klasickou přípravu od firmy Marukyu Koyamaen.
Příprava: 2 gramy čaje zalijeme 80 ml vody o teplotě 80°C a pomocí metličky šleháme, dokud se nezbavíme hrudek a nedosáhneme pěnové vrstvy na povrchu. Šlehání provádíme krouživým pohybem po stěně misky. Misku volíme spíše širší, s plochým dnem, šlehání je pak jednodušší.
Něco navíc: Matcha se tradičně připravuje dvěma způsoby: usucha a koicha. Matcha Usucha ( 2 g čaje) má na povrchu bohatou pěnovou vrstvu, které lze snadno dosáhnout bambusovou metličkou (chasen). Měla by mít hladkou chuť, s počáteční odvážnou, hořkosladkou notou, která přechází do dlouhotrvajícího umami.
Na přípravu Matcha Koicha se používá přibližne dvojnásobné množství čaje (3-4 g) a poloviční množství vody, výsledná konzistence je tedy mnohem hustší. Má mnohem silnější chuť umami, která může být pro nováčky ve světě matchy až příliš těžká.
Při čajových obřadech se využívají oba způsoby přípravy, usucha se ale běžně používá i při neformálních příležitostech.
Lze též využít ke kulinářským účelům. Vhodná do koktejlů, smoothies, desertů slaných či sladkých, nebo třeba do zmrzliny.
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.
Pouze registrovaní uživatelé mohou vkládat hodnocení. Prosím přihlaste se nebo se registrujte.
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.
Pouze registrovaní uživatelé mohou vkládat příspěvky. Prosím přihlaste se nebo se registrujte.