Onoiru Tradicional Orgánico - 500 g
Související produkty
Detailní popis produktu
Názor specialisty PijuMate.cz
- Hrubší řez, nízký obsah prachu
- Limitovaná BIO produkce
- Vhodné pro začátečníky
- Limitovaná produkce
- Povzbuzení
- Prašnost
- Hořkost
- Kouřovost
Paraguayské BIO yerba maté, sklízené ručně. Limitovaná produkce. Vhodné pro začátečníky.
Oproti typickým paraguayským maté je jemnější, prachová složka není tak výrazná jako u jiných Paraguayí. Je výborné i na studeno, tzv. tereré.

Jan Fuller
Majitel PijuMate.cz
Yerba Mate Onoiru je výjimečná směs, která spojuje poctivé řemeslo, tradiční chuť a důležitý společenský přesah.
Značka vznikla v roce 2016 pod křídly paraguayské organizace Conamuri, která podporuje drobné farmáře a především ženy z původních komunit.
Řez odpovídá klasickému paraguayskému stylu elaborada con palo. Na poměry Paraguaye se vyznačuje spíše hrubším namletím a nízkým obsahem prachu. Funguje tedy dobře i s jednodušší bombillou – stačí správně připravit kalabasu.
Chuťově nabízí Onoiru jemnou, lehce kouřovou chuť s bylinnými tóny. Kouřovost zde není tak cítit jako například u Pajarita, znatelná ale je. Oproti některým těžším směsím z Paraguaye je chuť příjemně vyvážená, bez přehnané hořkosti či kyselosti.
Je ideální pro každodenní pití, ať už jako klasické horké maté, nebo jako ledové tereré.
Značku Onoiru produkuje malé zemědělské družstvo Conamuri, které sdružuje drobné a nezávislé farmáře. Produkuje vysoce kvalitní yerbu bez použití agrochemikálií a pesticidů. Cílem družstva je zajistit důstojné životní podmínky pro lokální komunitu a mladé lidi a omezit vylidňování tradičních zemědělských oblastí.
Datum spotřeby: 10/2026
Země původu: Paraguay
Doplňkové parametry
Kategorie: | BIO a farmářské yerba maté |
---|---|
Hmotnost: | 0.5 kg |
Vlastnosti yerba maté: | S větvičkami (elaborada) |
Země původu: | Paraguay |
Hmotnost: | 500 g |
Značky: | Oñoiru |
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.
Pouze registrovaní uživatelé mohou vkládat příspěvky. Prosím přihlaste se nebo se registrujte.