Pi Lo Chun
Detailní popis produktu
Velmi jemný čaj, který se sbírá velmi brzy z jara a dle tradice musí být zpracován (usušen a smotán do jemných spirálek) ještě ten stejný den. Pi Lo Chun se dle velikostí použitých lístků dělí na 7 tříd, čím vyšší - tím menší tipsové lístky silně ochmýřené. Čaj má vysoký obsah aminokyselin a polyfenolů a je opravdu jemný - vyžaduje proto opatrné zacházení. Při přípravě proto použijte na první nálev vodu o teplotě 65°C. Nejprve nalijte do konvičky vodu a až poté vhoďte lístky, namísto abyste nejprve vložili lístky a pak je přelévali. Při správném zacházení se Vám smaragdově zelený nálev odvděčí plnou, přesto krásně svěží chutí a nádhernou medovou vůní.
Provincie: Ťiang-su
Oblast: Dong Ting Shan
Sběr: duben 2023
Příprava: 7g čaje přelijeme 500 ml vody o teplotě 65 - 70 °C a louhujeme 1-2 minuty. U dalších nálevů dobu louhování prodlužujeme o 1-2 minuty. Vhodný na přípravu v Gaiwanu .
Nálev: svěží, květinový
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.
Pouze registrovaní uživatelé mohou vkládat hodnocení. Prosím přihlaste se nebo se registrujte.
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.
Pouze registrovaní uživatelé mohou vkládat příspěvky. Prosím přihlaste se nebo se registrujte.