Ruvicha Chia - 500 g

135 Kč / ks 120,54 Kč bez DPH
Ihned k odeslání
Přidat k oblíbeným

Osvěžující chuť maté s bylinami.

Detailní informace

  • Specialisté na yerba matéNa yerba maté jsme specialisté. Rádi vám poradíme.
  • Rychlé odesláníRychlé odeslání. 400 druhů maté skutečně skladem.
  • Ke každé objednávce vzorkyKe každé objednávce vzorky a doplňky jako dárek.
  • Doprava zdarma při nákupu od 1 500 Kč.Doprava zdarma - při nákupu od 1 500 Kč.
  • Osobní odběrVíce než 2000 míst pro možnost osobního odběru.

Detailní popis produktu

Ruvicha Chia je směs klasického maté a bylin - máty a bolda s přídavkem semen chia.

Středně hrubě řezaný list, menší obsah prachu, střední obsah drobných větviček.

Po otevření balení můžete cítit výraznou vůni máty a bolda, které také nálevu udávají chuť. Tato osvěžující chuť z tohoto maté dělá skvělé pití pro léto.

Lze připravovat v kalabase (zvládne 5-8 nálevů) i na studeno.

Semena Chia mají určitý vliv na změnu chuti a také mají pozitivní vliv na trávicí systém.

Boldo (Peumus boldus) droga - list výrazně podporuje tvorbu žluči a její vylučování. Podává se také při těžkém kašli, svými účinky se podobá kodeinu, avšak nedochází ke vzniku závislosti. Zcela nepřekonatelný je boldo při problémech s dvanácterníkem i dvanácterníkových vředech. Dále bylo prokázáno, že boldo má protizánětlivé a antipyretické (protihorečnaté) účinky. BoldinE je účinný inhibitor syntézy prostaglandinu, který je součástí zánětlivého procesu. A proto se boldo podává podpůrně i při revmatismu. Droga také působí močopudně.

Máta: účinná proti křečím v zažívacím traktu, podporuje trávení.

Agro Industrial Ruvicha sídlí ve městě Yuta, departmentu Caazapá. Vznikla v roce 2002 jako UNIMATE S.A. s cílem věnovat se výsadbě, využívání, industrializaci, zpracování a komercionalizaci paraguayjského maté a to vše při dodržení zásad ekologického pěstování produktu.

Složení: yerba maté, chia semínka, máta, boldo

Datum doporučené spotřeby: 12/2026

Doplňkové parametry

Kategorie: Ochucené yerba maté
Hmotnost: 0.5 kg
Vlastnosti yerba maté: S větvičkami (elaborada), Ochucené
Země původu: Paraguay
Hmotnost: 500 g
Značky: Ruvicha

Správná příprava maté je zásadní, aby si nápoj zachoval plnou a příjemnou chuť i své minerály a vitamíny. 

Klasicky jako čaj

Tento způsob je oblíbený zejména v Evropě a USA, protože není potřeba žádné další příslušenství. Ideální pro přípravu je french press, tedy konvička vybavená pístem a filtrem.

Jak na to
Nasypte cca 5 gramů tedy 2–3 čajové lžičky maté do konvice a zalijte malým množstvím studené vody tak, aby lístky nasály vodu a vytvořila se "řídká kaše". Je to -proto, aby vysoká teplota nezničila chuť maté ani obsažené prospěšné látky. Následně uvařte asi 250 ml (jeden hrnek) vody, nechte ji odstát na cca 70-80 °C, pak zalijte připravené maté a louhujte zhruba 5 minut. Sceďte a můžete pít. Nápoj si můžete dochutit i cukrem nebo medem. My doporučujeme udělat si dopředu například litr maté do termosky a přidat trochu citronu, protože dlouhým stáním mění maté barvu i chuť a citron tuto změnu zastaví. Pak můžete pít maté pozvolna během dne.

Tradičně v kalabase

K tomu potřebujete kalabasu (nádobu z tykve) nebo jinou nádobu a bombillu (brčko s většinou kovovým sítkem).

Kalabasu naplňte asi do 2/3 maté. Potom zakryjte dlaní nádobu, otočte ji do horizontální polohy a mírně zatřepejte, aby se jemné části maté dostaly naspod. Tím je větší šance, že se bombilla neucpe. Pak dejte nádobu zpět do původní polohy tak, aby maté zůstalo pod úhlem kolem 45°. Následně dejte bombillu do části, kde není maté. Pak lístky maté zalijte teplou vodou (kolem 50 °C) a nechte ji úplně vsáknout. Do prázdného místa, kde je jen bombilla, nalijte vodu asi 70–80 °C teplou. A máme nápoj připravený!  Po dolití vody už nápoj nemíchejte. Pouze ho srkejte přes bombillu. Po vypití až na dno můžete Yerbu znovu doplnit zase asi 70–80 °C teplou vodou a to i několikrát. První nálev je samozřejmě velmi silný. Pak už můžete jen sedět, dolévat vodu a užívat si nápoj.

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Pouze registrovaní uživatelé mohou vkládat příspěvky. Prosím přihlaste se nebo se registrujte.

Nevyplňujte toto pole:

Bezpečnostní kontrola

Ruvicha je mladá paraguayská značka yerba maté, která spojuje tradiční postupy s moderním přístupem k výrobě, a přínáší na trh yerba maté vysoké kvality. Yerba maté od značky Ruvicha se vyznačuje intenzivní chutí, silným povzbuzujícím účinkem a autentickým charakterem

Kvalitní suroviny – pečlivě vybrané listy yerba maté
Tradiční sušení a zrání pro plnou chuť a aroma
Energie a soustředění díky přirozenému obsahu kofeinu

V naší nabídce najdete kompletní sortiment značky: čisté silné yerba maté Ruvicha SilvestreRuvicha Rustica s výrazně kouřovým aroma, Ruvicha Relajante s přídavkem anýzu, heřmánku a lipového květu, Ruvicha Chia s přídavkem máty a chia semínek, Ruvicha Nativa s nižším obsahem prachu.