Yacuy Tereré Limeta a Máta - 500 g
Detailní popis produktu
Maté známého brazilského výrobce Yacuy typu Tereré, se středně až hrubě řezanými listy, minimem prachu a vyšším obsahem větviček, přednostně určené na přípravu za studena.
Maté je obohaceno mátou peprnou a limetovým aroma, díky čemuž má velmi osvěžující chuť a vůni, která přetrvává i v pozdějších nálevech. Maté je vhodné pro začátečníky ale zachutná i zkušeným mateistům. Při přípravě za studena nejsou v chuti žádné hořké tóny.
Pokud zvolíte tradiční přípravu, doporučujeme použít vodu o nižší teplotě, asi 65-75 °C. Chuť nálevu je pak intenzivnější než u tereré.
Značka Yacuy byla založena v roce 1948 a populární je zejména v domovské Brazílii a sousední Uruguayi. Sortiment Yacuy zahrnuje přes tucet směsí výběrové kvality, část produkce je certifikována jako BIO. Yerba mate Yacuy se sklízí z divoce rostoucích stromů v povodí řeky Iguaçu, která se protéká stejnojmenným národním parkem v brazilském státě Paraná. Společnost klade důraz na udržitelný rozvoj a ochranu ekosystému a pracovních podmínek místních obyvatel. Sklizeň je prováděna za přísných pravidel bez využití pesticidů, herbicidů, fungicidů či umělých hnojiv.
Yerba může být opakovaně zalita, minimálně 10 x, aniž by došlo k poklesu intenzity chuti. V dlouhodobém horkém počasí je Terere pro mnoho lidí jedním z nejlepších způsobů hydratace těla. Dobrým způsobem, jak vychutnat terere, je připravit silný výluh z 200 g mate na o,5 l vody, přecedit přes sítko a použít silný domácí extrakt s minerální vodou, ledem a džusem.
Původ: Brazilie
Složení: yerba maté (Ilex Paraguariensis), máta 3%, citronová příchuť 3%.
Datum minimální trvanlivosti:
Doplňkové parametry
Kategorie: | Yerba maté na studeno (Tereré) |
---|---|
Hmotnost: | 0.5 kg |
Vlastnosti yerba maté: | Na studeno (tereré), Ochucené, Bez kouře |
Země původu: | Brazílie |
Balení: | 500 g |
Značky: | Yacuy |
Položka byla vyprodána… |
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.
Pouze registrovaní uživatelé mohou vkládat hodnocení. Prosím přihlaste se nebo se registrujte.
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.
Pouze registrovaní uživatelé mohou vkládat příspěvky. Prosím přihlaste se nebo se registrujte.